Seksuaaliterapia

Seksuaalisuus koskettaa kaikkia monella tapaa ja eri tavoin, ja oman seksuaalisuuden toteuttaminen on parhaimmillaan merkittävä onnellisuuden ja hyvänolon lähde. Erilaiset elämän murroskohdat, fysiologiset häiriöt kuin myös arjen kiireet voivat vaikuttaa seksuaalisuuteen. Parisuhteessa tällainen kehitys ajaa usein kriisiin. Seksuaaliterapiaan kuka vain voi hakeutua joko yksin tai kumppanin kanssa. Seksuaaliterapiaan voi hakeutua myös vaikkei olisi parisuhteessa. Myöskään iällä, sukupuolella tai seksuaalisella suuntautumisella ei ole mitään merkitystä – kaikki ovat tervetulleita ja saat tulla vastaanotolleni juuri sellaisena kuin olet. 

Seksuaaliterapian kesto on yksilöllistä ja perustuu asiakkaan tarpeisiin ja tavoitteisiin. Se on tavoitteellista ja usein lyhytterapiaa, joka kestää yleensä muutamasta kuukaudesta vuoteen, sisältäen noin 5-20 tapaamista.

Joissakin tapauksissa seksuaalisuuden haasteet voivat alkaa ratketa riittävästi jo 1-2 tapaamisen jälkeen. Käyntien määrä ja tiheys sovitaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Asiakas voi milloin tahansa lopettaa aloittamansa seksuaaliterapian, jos hän kokee saavuttaneensa haluamansa tulokset tai jos muutokset elämäntilanteessa sitä edellyttävät.

Seksuaaliterapiassa hyödynnetään näkemyksiä eri psykoterapiamuodoista, kuten kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta, psykodynaamisesta terapiasta, systeemisestä terapiasta, ratkaisukeskeisestä terapiasta, humanistisesta ja eksistentiaalisesta terapiasta sekä kehokeskeisestä terapiasta. Tämä monimuotoinen lähestymistapa auttaa terapeuttia räätälöimään hoidon vastaamaan parhaiten asiakkaan yksilöllisiä tarpeita ja toiveita. Jokaisen asiakkaan kohdalla käydään läpi myös hänen toiveensa lähestymistavasta ja terapiamuodosta. 

Terapiassa käsitellään luottamuksellisesti esimerkiksi seksuaalisuuteen, seksiin, sukupuolisuuteen tai ihmissuhteisiin liittyviä asioita. Syitä hakeutua vastaanotolle voivat olla esimerkiksi haluttomuus, orgasmivaikeudet, uskottomuus, halujen eriparisuus tai tarpeiden ilmaisun vaikeus parisuhteessa, kommunikointivaikeudet, itseä mietityttävät fantasiat tai fetissit, seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuolen pohtiminen. Seksuaaliterapiaan voi myös hakeutua ennaltaehkäisevästi, pohtimaan omaa seksuaalisuutta, tai jos haluat ulkopuolisen näkökulmaa asioihin.  Ota rohkeasti yhteyttä niin katsotaan sinulle sopiva aika.


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita